Black hat SEO noem je ook wel onethische SEO. Oftewel, een webmaster zet SEO-technieken in die niet volgens de regels van Google zijn.
Het doel van Google is dat de gebruiker zo snel mogelijk vindt wat hij zoekt. De gebruiker moet een volgende keer ook weer Google willen gebruiken en vindt het daarom belangrijk dat de zoekresultaten relevant zijn. Bij Black hat SEO gaat het niet om de gebruiker, maar om het behalen van een ranking.
Voorbeelden van Black hat SEO technieken
- Onnatuurlijke manieren van linkbuiding. Links op andere websites moeten worden verdiend door de kwaliteit van die website, niet door het zoveel mogelijk links te leggen met andere websites.
- Keyword spamming. Hierbij zet je de teksten op je webpagina vol met zoekwoorden waarop je gevonden wilt worden. Zoekmachines vinden leesbaarheid echter ook belangrijk!
- Cloaking. Hierbij laat je zoekmachines ander inhoud van je website zien dan wat je aan je gebruikers laat zien.
- Verborgen teksten. Dat is een combinatie van hierboven: je plaatst zoekwoorden maar de gebruiker kan deze niet lezen, bijvoorbeeld omdat ze dezelfde kleur hebben als je achtergrond. Ook het gebruik van een ‘lees verder’ knop is hier een, zij het klein, voorbeeld van: na het klikken op ‘Lees verder’ worden nieuwe teksten zichtbaar die je de gebruiker in eerste instantie niet kon zien.
Gevaren van Black hat SEO
Black hat SEO haalt de kwaliteit van zoekresultaten van zoekmachines naar beneden. Je loopt het risico op een straf als je ontdekt wordt: je website wordt niet meer getoond of je krijgt een lagere ranking.
Geef een reactie